DIAGNOSE.jpg

Storingsdiagnose

______

Brandt er een storingslampje, maar weet u niet wat er aan de hand is? De monteurs van Auto Breda lossen het voor u op. Met onze diagnose testapparatuur kunnen wij een diagnose stellen, software updaten, sleutels inlezen, programmeren en modificaties uitvoeren.

Een auto zit tegenwoordig vol met elektronica die storingen automatisch registreert. Als er een lampje brandt op het dashboard, dan is de bijbehorende storing opgeslagen in het geheugen. Om de juiste diagnose te stellen sluit de monteur de diagnoseapparatuur aan en dankzij de software die wij voor alle merken en modellen hebben, kunnen wij elke storing uitlezen. Maar daarmee bent u er nog niet. Het gaat om de juiste interpretatie van de foutcodes die worden gevonden, want de ene storing kan weer een volgende veroorzaken. Of het kan slechts een kleinigheid zijn waardoor uw auto plotseling niet meer ‘lekker’ loopt. 

Een brandend storingslampje is geen reden tot paniek. Over het algemeen geldt de regel: rood is stoppen, oranje is (voorzichtig) doorrijden. Wel is het belangrijk om te weten waarvoor welk lampje dient. U kunt dit terugvinden in de documentatie van uw auto. Bij twijfel kunt u ons natuurlijk bellen.

 

 

Brandt er een lampje en twijfelt u of u door mag rijden?